Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder paradiso recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém hozzávalói

  • 2,5 dl tej
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 dl habtejszín
  • 0,5 doboz mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 lap zselatin
  • 1 db citrom leve

Tetejére

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 50 ml olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a puha margarinnal habosra keverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd a tojássárgás masszához adjuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

A masszát egy 24×22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokon 35–40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

Krém elkészítése

A 2 dl tejet a cukorral felforraljuk. A maradék 0,5 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a forró tejhez, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre, majd a langyos krémhez keverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a citrom levét, a felvert habtejszínt és a mascarponét. A krémet a kettévágott tésztalapok közé töltjük.

Csokoládémáz

A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megszilárdul.

Tipp

A krémet vaníliával vagy reszelt fehér csokoládéval is feldobhatjuk. Ha könnyedebb mázat szeretnénk, az étcsokoládé helyett tejcsokoládét is használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinder-paradiso/