Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder pingui recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál víz (hideg )
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 4 dl habtejszín
  • 1,5 dl méz
  • 2 csomag vaníliás cukor

A csoki réteghez

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj

A bevonathoz

  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adjuk és egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben (23*38 cm). 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a lapokat, amiket kihűtünk.

Krém és összeállítás:

A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá verjük, majd a krémet szintén elfelezzük.

Az egyik lapot egy tálcára tesszük és lekenjük a krém felével.

A csokoládét, vajat, olajat és kakaóport egy edényben összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni és ezt a masszát a tejszínes krémre simítjuk.

A tortát betesszük a fagyasztóba és kb 3 perc alatt a csokoládé megdermed.

Ezután rákentjük a maradék krémet és a másik lapot is ráhelyezzük. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítjuk, hogy a krém jól elsimuljon.

Bevonat elkészítése és tálalás:

A bevonat hozzávalóit egy kis edényben tűz felett felfőzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A mázat ráöntjük a torta tetejére és kissé megrázzuk a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tesszük a tortát.

4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szelhetjük a tortát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinder-pinguix/