Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Kinder szelet egy krémes, csokoládés sütemény, amely a puha kakaós lapok és a lágy, vaníliás krém tökéletes harmóniáját adja. A tetején lévő fényes csokoládémáz teszi igazán ünnepivé, így vendégvárónak és családi desszertnek is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.01.

Tésztához

Krémhez

Csokimáz

Elkészítése

Tészta

A porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, amíg sima masszát nem kapunk. Ezután belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Amikor a tészta kihűlt, két részre osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle.

A lapokat vajazott, lisztezett gáztepsi hátulján, előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, akkor jó, ha kivételkor még puha.

Krém

A pudingport, a tejfölt, a lisztet és a tejet simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos alaphoz dolgozzuk. A krémet a két kakaós lap közé töltjük, egyenletesen elsimítva.

Csokimáz

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük. A kész sütit hűtőben állni hagyjuk, hogy a krém megdermedjen, a tészta pedig megpuhuljon.

Tipp

A krémbe reszelhetünk egy kevés citromhéjat is, így friss, üdítő ízt kap a sütemény. Ha még mutatósabb desszertet szeretnénk, a csokimáz tetejét vékony fehér csokoládécsíkkal is díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is