Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 nagy pohár tejföl (375 g)
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)

Csokimáz

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta

A porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, amíg sima masszát nem kapunk. Ezután belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Amikor a tészta kihűlt, két részre osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle.

A lapokat vajazott, lisztezett gáztepsi hátulján, előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, akkor jó, ha kivételkor még puha.

Krém

A pudingport, a tejfölt, a lisztet és a tejet simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos alaphoz dolgozzuk. A krémet a két kakaós lap közé töltjük, egyenletesen elsimítva.

Csokimáz

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük. A kész sütit hűtőben állni hagyjuk, hogy a krém megdermedjen, a tészta pedig megpuhuljon.

Tipp

A krémbe reszelhetünk egy kevés citromhéjat is, így friss, üdítő ízt kap a sütemény. Ha még mutatósabb desszertet szeretnénk, a csokimáz tetejét vékony fehér csokoládécsíkkal is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinder-szelet-2/