Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek méz
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
Krém:
- 7 dl tej
- 1 púpos ek liszt
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 2 dl tejföl
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 deka étcsoki
- 5 deka margarin
- fél deci étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz felett besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. Két lapot sütünk belőle egy 22*24 cm-es sütőben, 180 fokon.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet csomómentesen, majd folytonos keverés mellett besűrítjük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk, végül a tejfölt is belekeverjük.
Az egyik lapra rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal és a tetejét a gőz felett összeolvasztott csokival, margarinnal és olajjal vonjuk be. Másnap szeleteljük.