Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- csipet só
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
- 1 tojás
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 kg túró
- 1 dl tejföl (ha szükséges)
Elkészítése:
A megolvasztott vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a tojással jól elkeverem. Beledolgozom lisztet és kétfelé veszem.
Gáztepsi méretűre (38×34 cm) nyújtom és tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 6 perc alatt egyenként megsütöm. Néhány helyen megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
A pudingport és a cukrot, egy kevés tejjel simára keverem, hozzáöntöm a maradék tejet és sűrűre főzöm. A villával összetört túrót összekeverem a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítom az alsó lapon. Ha a krém túl sűrű lenne, tejföllel lazítható.
Ráhelyezem a felső lapot, és óvatosan rányomkodom.
A süteményt fóliával lefedem és hűtőbe teszem. Másnapra a lapok megpuhulnak és szépen szeletelhető lesz.





