Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez: Tészta: 45 dkg liszt 5 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 2 ek méz 2 tojás 2 ek kakaópor 1 kk szódabikarbóna 1 kk sütőpor 1-2 ek tejföl Krém: 3 cs tejszín ízű pudingpor 1 ek liszt 7 dl tej 20 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek méz
  • 2 tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor
  • 1-2 ek tejföl

Krém:

  • 3 cs tejszín ízű pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 7 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk össze.

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést és kanalazzuk bele a mézet, öntsük bele a kissé felvert egész tojásokat és egy kanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát és ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.

Ezután a tésztát osszuk el két egyenlő részre, majd formáljuk cipóvá.

Egy sütőpapírt szórjunk meg egy kevés liszttel, majd nyújtsuk ki az egyik tésztacipót tepsi méretűre, majd helyezzük rá a tepsi hátlapjára.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük kb 10 perc alatt készre. Ezután a sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen. A másik tésztacipóval is így járjunk el.

A pudingport és a lisztet keverjük össze, majd egy kevés tejjel keverjük simára. A maradék tejet melegítsük fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután pár perc alatt főzzük sűrűre.

A forró pudinghoz ezután keverjük hozzá a tejfölt, hogy sima állagú krémet kapjunk, majd hűtsük ki teljesen. A margarint keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.

A tepsibe helyezzük bele az egyik tésztalapot, majd simítsuk rá egyenletesen a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot. Ezután hagyjuk pár órát állni hogy a tészta teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is