Elkészítése
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz (vagy akinek az nem paleo – nyírfacukor)
- 2 evőkanál víz
A krémhez:
- 2-2,5 dl habtejszín (paleo változathoz kókuszkrém)
- 2 teáskanál méz (nyírfacukor)
- 3 lap zselatin vagy 1 zacskó Express Zselatin Fix
Elkészítése:
A tojássárgákat alaposan összekeverjük a kakaóporral, a mézzel és 2 evőkanál vízzel. A tojásfehérjéket habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
A sütőhöz tartozó tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elkenjük és 190 fokos sütőben kicsit több mint negyed óra alatt megsütjük. (lassabban sül a hagyományos, lisztes piskótánál…)
Amíg a piskóta sül, 2 evőkanál mézzel és a zselatinnal felverjük a tejszínhabot.
A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félbevágjuk. Az egyik felét egyenletesen bekenjük a tejszínhabbal és rátesszük a másik tésztát. Hűtőszekrénybe tesszük körülbelül egy órára és már készen is van.

