Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Király lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Az alsó lap lekenéséhez:

  • 3-4 evőkanál meggylekvár

A töltelékhez:

  • 8 tojássárgája
  • 28 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 4 csapott ek rétesliszt
  • 8 tojásfehérje kemény habja

A bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, a másik tészta lappal lefedjük.

A tésztát itt-ott megszurkáljuk, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A kihűlt süteményt ,mikróban felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kiraly-lepeny/