Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 8 tojás sárgája 28 dkg finomliszt 8 dkg rétesliszt 30 dkg porcukor 1,2 dl olaj 1,2 dl tej 1 cs sütőpor 2 ek kakaópor Meggyes lap: 8 tojás fehérje 30 dkg porcukor 15 dkg darált dió 10 dkg liszt 1 cs sütőpor 15 dkg lecsepegtett meggy Krém: 8 tojás sárgája 1 egész tojás […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás sárgája
  • 28 dkg finomliszt
  • 8 dkg rétesliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1,2 dl olaj
  • 1,2 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Meggyes lap:

  • 8 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg lecsepegtett meggy

Krém:

  • 8 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek olaj


Elkészítése:

Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítunk.

A kakaós laphoz a sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, olajjal, tejjel. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a sárgákhoz adjuk és csomómentesre keverjük.

Előmelegített sütőben, 150 fokon tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.

A tepsibe ismét sütőpapírt simítunk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a diót. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a habba dolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, megszórjuk meggyel, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ezt a lapot is kihűtjük.

A tűzhelyen egy lábasban vizet forralunk. Egy másik lábasban elkeverjük a tojást a sárgákkal és a cukorral, majd gőz felett, állandó keveréssel besürítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás: kakaós lap, krém fele, meggyes lap, maradék krém és kakaós lap.

A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.

Megvárjuk, amíg a csoki megköt a tetején, majd tetszés szerinti darabokra vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is