Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kísérleti túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 100 g zabpehely
  • 500 ml víz
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 db édesítőszer
  • 150 g alma
  • 300 g sovány túró (szemcsés jobb)
  • 90 g fehérjepor (csokis)
  • víz
Kísérleti túrós kép

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kézzel kinyomkodjuk a levét. Az így kapott mennyiség legyen 150 gr. Majd 500 ml vízből egy keveset mikróban felforralunk és feloldjuk benne az édesítőszert. Ezután turmixgépbe rakjuk a zabpelyhet, édesítőszeres vizet, vanília aromát, szódabikarbónát, sót és a vizet. Alaposan összeturmixoljuk. Palacsinta tésztánál picit sűrűbb legyen. Egy kanállal alaposan hozzákeverjük a reszelt almát.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és szétkenjük rajta a tésztát, kb 0.5 cm vastag legyen.

Majd Sütőben megsütjük. Egy napig állni hagyjuk. Másnap lehúzzuk a sütőpapírról. 4 részre vágjuk. A túró összekeverjük a fehérjével.

Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy ne túl lágy, de kenhető krémet kapjunk. Megkenegetjük a tésztalapokat. A 4 szelet tészta között 3 réteg túrónk lesz. 4 nagy szeletre vágjuk a sütit. A tetejét díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kiserleti-turos/