Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kissingeni zsemlék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 darab tojás
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg puha vaj

Továbbá:

  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé tortabevonó
  • 48 db fél dióbél


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle.

Az érméket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és megsütjük 210 fokon 10 perc alatt. (Gázsütőnél 4-5 fokozat)

Ha elkészültek, akkor egy-egy korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót gőz felet 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.

A tortabevonó-masszába mártjuk az érméket, és mindegyikre teszünk egy fél dióbelet. Hűtőbe dermesztjük, majd dobozban tartjuk hűvös helyen.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kissingeni-zsemlek/