Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kivi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • 1 db mandula aroma
  • 3 evőkanál egész mák

Krém

  • 2 db vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg tortadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tejszín

Elkészítése

Először a cukrot alaposan kikavarjuk a tojással, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot, végül az olajat is belekeverjük. A masszát egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Közepes méretű tepsit érdemes használni, hogy a tészta szép magas legyen.

A krém elkészítéséhez először a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel jó habosra kikeverjük. Miután a tészta kihűlt, egyenletesen rákenjük a krémet.

A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a krémrétegre kenjük. A tetejét végül tortadarával szórjuk meg. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krémek és a tejszínhab jól összeérjenek, majd tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kivi-szelet-2/