Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kivi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál darált mák
  • zöld ételfesték
  • mandula aroma

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 4 dl habtejszín (felverve )

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük el alaposan pár csepp zöld ételfestékkel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. (Vigyázat magas falú tepsit válasszunk!) A tepsit tegyük be a sütőbe, a lángot mérsékeljük 150-160 fokra, majd süssük tűpróbáig.

Ha megsült hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté. A krémhez a pudingot főzzük fel a tejben, majd hűtsük langyosra.

A margarint keverjük ki alaposan a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás krémhez és dolgozzuk el benne.

A kihűtött alsó lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet. Tetejére kenhetünk felvert tejszínhabot is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kivi-szelet-4/