Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kivi szelet egy frissítő sütemény, amelyben a kakaós piskóta alapra lágy, citromos-tejfölös krém és friss kivi kerül. A tetejét tortazselé fedi, így szép fényes és mutatós desszertet kapunk, amely jól hűtve a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szandy0111
Beküldte: 2013.09.07.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit. Ezután belekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15–20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

Krém elkészítése

A habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a porcukorral és a citromlével simára keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

Teteje

A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, és a krém tetejére sorakoztatjuk. A tortazselét a kristálycukorral és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Óvatosan a kivi tetejére kanalazzuk, hogy egyenletesen bevonja a gyümölcsöt. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy a zselé megdermedjen.

Tipp

Más gyümölccsel is elkészíthető, például eperrel, málnával vagy barackkal. A krémbe reszelt citromhéjat is tehetünk, hogy még frissebb ízt kapjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is