Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kivi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 db tojás
  • 7 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 450 g tejföl
  • 2,5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom leve

A tetejére

  • 5 db kivi
  • 2 csomag színtelen tortazselé
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl víz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit. Ezután belekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15–20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

Krém elkészítése

A habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a porcukorral és a citromlével simára keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

Teteje

A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, és a krém tetejére sorakoztatjuk. A tortazselét a kristálycukorral és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Óvatosan a kivi tetejére kanalazzuk, hogy egyenletesen bevonja a gyümölcsöt. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy a zselé megdermedjen.

Tipp

Más gyümölccsel is elkészíthető, például eperrel, málnával vagy barackkal. A krémbe reszelt citromhéjat is tehetünk, hogy még frissebb ízt kapjon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kivi-szelet-6/