Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kivis charlotte recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 csomag korong alakú babapiskóta
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag tejszínízű habpor
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 20 g zselatin
  • baracklekvár
  • 5 db kivi

Elkészítése

A korongokat baracklekvárral kettesével összeragasztjuk. Egy körülbelül 20 cm átmérőjű tálat fóliával kibélelünk. A kiviket meghámozzuk, és fél centiméter vastagra karikázzuk, majd kirakjuk velük a tál alját.

A habport a tejjel felverjük. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint kb. 5 percig hideg vízben áztatjuk, felfőzzük (de nem forraljuk), majd a tejszínes masszához öntjük, és sűrű krémmé keverjük.

A tálat felváltva töltjük meg a tejszínes krémmel és a lekváros korongréteggel, az utolsó réteg korong legyen. Igény szerint gyümölcsdarabokat is tehetünk a krémbe, például kivit, narancsot vagy barackot. A desszertet kb. 4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a tálból.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kivis-charlotte/