Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kivis krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 csomag babapiskóta (ha lehet, korong alakú)
  • 500 ml tejföl
  • 250 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 10 g zselatin
  • 50 g baracklekvár
  • kb. 6-7 db kivi

Elkészítése

A babapiskótákat kettesével ragasztjuk össze a baracklekvárral, de néhányat tegyünk félre a díszítéshez. Egy kerek, körülbelül 20 cm átmérőjű tálat kibélelünk háztartási fóliával.

A kiviket meghámozzuk és fél centiméter vastag karikákra vágjuk. A tál alját kirakjuk a kivikarikákkal.

A tejfölt egy tálban elkeverjük a habbá vert tejszínnel és a porcukorral. A zselatint körülbelül 5 percig áztatjuk 50 ml hideg vízben, majd felmelegítjük, de nem forraljuk. A feloldott zselatint folyamatos keverés mellett a tejszínes keverékhez adjuk, és sűrű krémet készítünk.

A tálat felváltva töltjük meg a tejszínes krémmel és a lekváros babapiskótás rétegekkel, a maradék kivi szeleteket a rétegek közé helyezve. Az utolsó réteg mindig babapiskóta legyen.

A kész desszertet hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 4 órán át hűtjük, hogy megszilárduljon. Hűtés után óvatosan kiborítjuk egy tálra, és a tetejét a félretett babapiskótákkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kivis-kremes/