Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 6 dl tej
- 1 csipet só
- 4 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 6 közepes kivi
Elkészítése:
Átmossuk, majd leszűrjük a rizst. A tejet felforraljuk a csipet sóval és a vajjal. Hozzáadjuk a rizst, és takarék lángon félpuhára főzzük.
Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral. A rizshez keverjük a maradék cukrot és a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Egy jénai tálat kevés vajjal kikenjük, belesimítjuk a massza felét, ezen elosztjuk a megpucolt és felkarikázott fele kivit.
Befedjük a massza másik felével és ezen is elosztjuk a megpucolt és felkarikázott kivit. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

