Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket lisztezett deszkán egyforma méretű téglalapokra nyújtjuk. A lapokat egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krém elkészítése: A kiviket meghámozzuk. 4 darabot összemixelünk, és a pépet egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.02.

Tészta

Krém

Máz

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket lisztezett deszkán egyforma méretű téglalapokra nyújtjuk. A lapokat egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A kiviket meghámozzuk. 4 darabot összemixelünk, és a pépet egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a kivi-lisztes pép kihűlt, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a két keveréket alaposan összedolgozzuk. A maradék 3-4 darab kiviket apró kockákra vágjuk, és óvatosan a krémbe forgatjuk.

A sütemény összeállítása:

A kihűlt lapokat egyenként megkenjük a kivis krémmel, egymásra rétegezzük, és a sütemény tetejét is egyenletesen bevonjuk a krémmel.

A máz elkészítése:

A porcukrot a langyos vízzel simára keverjük, majd hozzáadunk 2-3 csepp zöld ételfestéket, és alaposan elkeverjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint díszíthetjük további kivikockákkal vagy egyéb dekorációval.

Pihentetés és tálalás:

A süteményt hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát pihentetjük, hogy a krém és a lapok megfelelően összeérjenek. Felszeletelve kínáljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is