Elkészítése
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket lisztezett deszkán egyforma méretű téglalapokra nyújtjuk. A lapokat egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítése:
A kiviket meghámozzuk. 4 darabot összemixelünk, és a pépet egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a kivi-lisztes pép kihűlt, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a két keveréket alaposan összedolgozzuk. A maradék 3-4 darab kiviket apró kockákra vágjuk, és óvatosan a krémbe forgatjuk.
A sütemény összeállítása:
A kihűlt lapokat egyenként megkenjük a kivis krémmel, egymásra rétegezzük, és a sütemény tetejét is egyenletesen bevonjuk a krémmel.
A máz elkészítése:
A porcukrot a langyos vízzel simára keverjük, majd hozzáadunk 2-3 csepp zöld ételfestéket, és alaposan elkeverjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint díszíthetjük további kivikockákkal vagy egyéb dekorációval.
Pihentetés és tálalás:
A süteményt hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát pihentetjük, hogy a krém és a lapok megfelelően összeérjenek. Felszeletelve kínáljuk. Jó étvágyat!
