Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kivis szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém

  • 4 dl tej
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 7 db kivi
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Máz

  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 2-3 csepp zöld ételfesték

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket lisztezett deszkán egyforma méretű téglalapokra nyújtjuk. A lapokat egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A kiviket meghámozzuk. 4 darabot összemixelünk, és a pépet egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a kivi-lisztes pép kihűlt, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a két keveréket alaposan összedolgozzuk. A maradék 3-4 darab kiviket apró kockákra vágjuk, és óvatosan a krémbe forgatjuk.

A sütemény összeállítása:

A kihűlt lapokat egyenként megkenjük a kivis krémmel, egymásra rétegezzük, és a sütemény tetejét is egyenletesen bevonjuk a krémmel.

A máz elkészítése:

A porcukrot a langyos vízzel simára keverjük, majd hozzáadunk 2-3 csepp zöld ételfestéket, és alaposan elkeverjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint díszíthetjük további kivikockákkal vagy egyéb dekorációval.

Pihentetés és tálalás:

A süteményt hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát pihentetjük, hogy a krém és a lapok megfelelően összeérjenek. Felszeletelve kínáljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kivis-szelet-2/