Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 tábla csoki kis darabokra összevágva
- 2 tojás
- ha szükséges, annyi tej, hogy összeálljon a tészta
Díszítéshez:
- szeletelt mandula
- dekor cukor
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és csillag alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk teljesen vagy meglocsoljuk rusztikusan a tetejét. Dekor gyöngyökkel, vágott mandulával kidíszítjük.
[box style=”info”]Dobozban hosszú ideig eltartható, így előre elkészíthetjük karácsonyra.[/box]

