Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Klasszikus almáspite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 1,5 kg savanykás alma
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 marék mazsola
  • kis kanál fahéj


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagolva legalább 1 órát hűtőben pihentetjük. (Előző nap is összeállíthatjuk és másnap sütjük).

A megtisztított almát lereszeljük, a hozzávalókkal összekeverjük és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, utána lehűtjük.

A tésztát megfelezzük, gáztepsi méretűre nyújtjuk, zsírpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, dióval megszórjuk. Rásimítjuk az alma tölteléket és befedjük a másik lappal.

A tetejét villával megszurkáljuk,megkenjük felvert tojással és 180 fokon 35-40 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

[box style=”info”]A felső lapot úgy tudjuk legegyszerűbben a kívánt méretre nyújtani, hogy zsírpapírból kivágunk egy pontos tepsi méretet és ehhez igazítjuk a nyújtott tészta nagyságát.

Nyújtófára tekerve könnyen ráhelyezhetjük a felső lapot.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/klasszikus-almaspite/