Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Klasszikus lekváros linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Töltéshez

  • 30 dkg szilva lekvár

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A hideg margarint közepes kockákra vágjuk és a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.

A morzsát a kétféle cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és citromhéjjal összegyúrjuk. Akkor jó a tésztánk, ha elválik a tál falától és könnyen kezelhető.

Ekkor letakarva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kiszúróval kisszagatjúk.

A tésztakorongok felének a közepét egy kis kb 2 cm-es pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kisszaggatjuk.

A kapott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 15 percig sütjük.

Ha kihűltek a tésztakorongok, akkor a teli korongokat 1-1 kiskanálnyi lekvárral megkenjük és egy lyukasat ráillesztünk, majd porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/klasszikus-lekvaros-linzer/