Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és óvatosan elkeverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként, kézi mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral kibélelt, olajjal vékonyan kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük, ügyelve arra, hogy az első 10 percben ne nyissuk ki a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.16.

Piskóta tésztához

Krémhez

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és óvatosan elkeverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként, kézi mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.

A tésztát sütőpapírral kibélelt, olajjal vékonyan kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük, ügyelve arra, hogy az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt. A piskóta akkor kész, amikor a tepsi falától elválik. A megsült tésztát kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha tiramisut készítünk, érdemes a piskótát előző nap elkészíteni, mert könnyebb vele dolgozni, ha már nem annyira puha.)

Krém:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a rumaromát. Az egészet alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A kávét ízlés szerint cukrozzuk, és egy kevés tejet adunk hozzá.

Összeállítás:

A piskótát hat egyenlő részre vágjuk, majd ezeket vízszintesen is elfelezzük. Az összeállítást abban a tepsiben végezzük, amelyben a piskóta sült. A kisebb piskótalapokat óvatosan megmártjuk a tejeskávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el teljesen. A kávés oldalukkal lefelé egy réteget kirakunk a tepsibe.

Erre a mascarpone krém felét egyenletesen rákenjük, majd alaposan megszórjuk kakaóporral. Újabb réteg kávés piskóta következik, végül a maradék mascarpone krémet simítjuk a tetejére, és ismét megszórjuk kakaóval.

Az összeállított tiramisut legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is