Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojásfehérjéket a barna és fehér cukor keverékével kemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a darált diót.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 150–160 fokon kb. 30–40 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Krém elkészítése
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a sűrített tejet. Amikor sima, egynemű krémet kapunk, félretesszük hűlni.
Összeállítás
A kiszaggatott tésztakorongokat megkenjük a csokoládékrémmel, majd kettesével összeragasztjuk őket. A maradék krémet zacskóba töltjük, apró lyukat vágunk rá, és így díszítjük a tetejüket.
Tipp
A krémet ízesíthetjük egy kevés rummal vagy kávéval is, így még gazdagabb ízt kapunk. Ha szeretnénk mutatósabbá tenni, szórhatunk a tetejére darált diót vagy csokireszeléket.
