Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Koktél szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 15 g szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 1 pici cukor (a szalalkálihoz )

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3 - 3,5 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor

Tetejére

  • 10 dkg tortabevonó (porcukorral is megszórható)

Elkészítése

Tészta

A szalalkálit a tejben egy kevés cukorral feloldjuk. A tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Ha a tészta nem állna össze, adunk hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen nyújtható legyen. A kész tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként, a tepsi hátán, világosra sütjük 180°C-on körülbelül 10 perc alatt.

Krém

A pudingporokat egyenként 3 dl tejben felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a masszát elfelezzük. Az egyik felét a barna, a másik felét a rózsaszín pudingos krémhez keverjük, és mindkettőt jól kihabosítjuk.

Összeállítás

A tésztalapokat a következő sorrendben rétegezzük:

  1. lap
  2. barna krém
  3. lap
  4. rózsaszín krém
  5. lap
  6. barna krém
  7. lap
  8. rózsaszín krém
  9. lap
  10. csokimáz

A tetejére csokoládémázat készítünk, vagy ízlés szerint más bevonatot használhatunk, például vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Tálalás

A süteményt hagyjuk állni egy éjszakán át, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük és kínáljuk. Ez egy nagyon mutatós és ízletes desszert.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/koktel-szelet/