Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojásfehérje 25 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 30 dkg kókuszreszelék 1 csapott ek kukoricakeményítő 1 tk ecet 10 dkg étcsoki 1 narancs reszelt héja szeletelt mandula Elkészítése: A tojásfehérjékből kemény habot verünk, félúton apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a kukoricakeményítőt, majd az ecetet is. Miután elég kemény, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 1 csapott ek kukoricakeményítő
  • 1 tk ecet
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 narancs reszelt héja
  • szeletelt mandula


Elkészítése:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, félúton apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a kukoricakeményítőt, majd az ecetet is. Miután elég kemény, szilárd lesz a hab, hozzátehetjük a kókuszreszeléket.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Nyomózsákba téve evőkanálnyi halmokat készítünk a tésztából, vagy annak hiányában 2 evőkanál segítségével halmozzuk a tepsire a csókokat.

A sütés ideje kb. 10-12 perc, ez idő alatt szép világosbarnára sülnek.  Hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, belekeverjük a narancshéjat, és minden csók tetejét becsokizzuk, majd mandulával (vagy ha van, pirított dióval) még forrón megszórjuk, díszítjük.

Ezekből a hozzávalókból 90 db csókot készítettem!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is