A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, és folyamatos keverés mellett meglangyosítjuk, hogy a kakaó teljesen feloldódjon. A darált háztartási kekszet egy nagy tálba tesszük, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés rumaromát. A langyos kakaós tejet apránként a kekszes keverékhez öntjük, miközben alaposan összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen se túl száraz, se túl lágy.
A masszából kis diónyi golyókat formázunk a kezünkkel. A golyókat egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben, hogy mindenhol befedje őket.
A kész kókuszgolyókat egy tálcára vagy tányérra helyezzük, majd fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük legalább 1-2 órára, hogy megszilárduljanak és az ízek összeérjenek.