Elkészítése
A tejet (1,2 dl) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a cukor teljesen feloldódott, még 3–4 percig főzzük. Ezután beleszitáljuk a 3–4 dkg kakaóport, hogy ne legyen csomós, és további 3–4 percig főzzük.
Hozzáadunk 10 dkg vajat és 10 dkg kókuszreszeléket, majd folyamatosan kevergetjük, amíg a vaj elolvad. Levesszük a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük a maradék 5 dkg vajat és 15 dkg kókuszreszeléket, majd teljesen kihűtjük a masszát.
Ha már jól formázható, kis golyókat sodrunk belőle, és kókuszreszelékben meghempergetjük. Ha gyümölcsdarabot – például meggyet – teszünk a közepébe, kicsit nagyobb golyókat készítünk. A massza eleinte lágy lehet, de hűtőben néhány óra alatt megszilárdul, és olyan állagú lesz, mintha darált keksszel készült volna.
Tipp
A kakaópor egy részét lecserélhetjük instant kávéra, így kávés ízű változatot kapunk. A golyók közepébe kerülhet aszalt gyümölcs, mandula vagy mogyoró is, így még változatosabb édességet készíthetünk.

