Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt 8 dkg porcukor 15 dkg vaj 1 ek tejföl 4 tojássárgája 0,5 citrom reszelt héja 1 tk sütőpor csipetnyi só Almás rész : 1 kg savanykás alma 4-5 ek cukor 2 tk fahéj – vagy ízlés szerint 0,5 citrom leve 2-3 ek kekszmorzsa Kókuszos rész: 4 tojásfehérje 18 dkg porcukor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só

Almás rész :

  • 1 kg savanykás alma
  • 4-5 ek cukor
  • 2 tk fahéj – vagy ízlés szerint
  • 0,5 citrom leve
  • 2-3 ek kekszmorzsa

Kókuszos rész:

  • 4 tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 12 dkg kókuszreszelék


Elkészítése:

Tészta készítése:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1/3-2/3 – ad részre osztjuk. Folpackba csomagoljuk, és a kisebbik tésztarészt a mélyhűtőbe, a nagyobbikat pedig a hűtőbe tesszük.

Almás rész készítése:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd megpároljuk a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt. Kihűtjük.

Kókuszos rész készítése:

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már habos, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, és fényes, masszív habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.

Összeállítás:

A tészta nagyobbik részét egy kb. 20 x 30-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk kekszmorzsával, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a párolt almát, erre pedig rásimítjuk a kókuszhabot.

A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn a habra reszeljük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is