Elkészítése
Egy 20*30 cm-es tepsit előkészítünk, az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrokat a puha vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját is.
A barackokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Kettévágjuk és a magját eltávolítjuk.
A tésztát beletöntjük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé.
A süteményt 25 percig sütjük.
A tojás fehérjéket egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzádolgozzuk.
Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra visszavesszük.
Ha a kókuszhab már kezd barnulni (ez kb 10 perc), akkor a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A kihűlt süteményre olvasztott csokit csorgatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









