Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszhabos barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 120 ml tej
  • 6 g sütőpor
  • 8 darab sárgabarack

A habhoz

  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • csipet só

A tetejére

  • 3 dkg csokoládé

Elkészítése

Egy 20*30 cm-es tepsit előkészítünk, az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A cukrokat a puha vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját is.

A barackokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Kettévágjuk és a magját eltávolítjuk.

A tésztát beletöntjük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé.

A süteményt 25 percig sütjük.

A tojás fehérjéket egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzádolgozzuk.

Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.

A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra visszavesszük.

Ha a kókuszhab már kezd barnulni (ez kb 10 perc), akkor a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A kihűlt süteményre olvasztott csokit csorgatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszhabos-barackos-szelet/