Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre (20*30 cm), majd a sütőpapírral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.05.

Tészta

Kókuszhab

Tészta kenéséhez

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre (20*30 cm), majd a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).

A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára.

3 habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarpone krémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket és szintén keverjük simára (egy evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).

Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.

A tepsiben lévő és teljesen kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.

Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is