Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszhabos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Kókuszhab

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 10 g porzselatin

Tészta kenéséhez

  • 5 evőkanál meggylekvár vagy ízlés szerinti más savanykás lekvár

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre (20*30 cm), majd a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).

A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára.

3 habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarpone krémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket és szintén keverjük simára (egy evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).

Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.

A tepsiben lévő és teljesen kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.

Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszhabos-szelet/