Hozzávalók:
Tésztához:
- 450 g liszt
- 250 g vaj, vagy margarin
- 4 tojás sárgája
- 3 evőkanál cukor
- 20 g élesztő
- 4 evőkanál tej
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
- 300 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojás sárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle- 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk.
Gőz felett a cukorral kemény habot verünk. A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük. Óvatosan rúdba feltekerjük és kb 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveletet.
180 fokon kb. 15 perc alatt világosra sütjük! Nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. Porcukorral meghintve kínáljuk.