Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kókuszkocka egy igazi klasszikus sütemény, amelyet sokan gyermekkorunkból ismerünk. A puha tészta, a kakaós máz és a kókuszreszelék tökéletesen illik egymáshoz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Tésztához:

Mázhoz:

Elkészítése

Tészta:

A puha vajat a cukorral, a tojásokkal és az olvasztott mézzel kikeverjük. Ezután hozzáöntjük a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és sima tésztává dolgozzuk.

Sütés:

Egy 20*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük.

A megsült tésztát a tepsiben pár percig pihentetjük, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, ízlés szerint kockákra vágjuk.

Máz:

A kakaóport, a vajat, a cukrot és a tejet összemelegítjük. A kókuszreszeléket egy külön tálba tesszük.

Bevonás:

A kockák minden oldalát a kakaós mázba mártjuk, majd azonnal meghempergetjük a kókuszreszelékben. Ezután tálalásig hűtőben pihentetjük.

Tipp:

A mázat egy kevés rummal vagy vaníliaaromával is ízesíthetjük. Ha változatosságra vágyunk, készíthetjük a süteményt kisebb vagy nagyobb kockákra vágva, esetleg hosszúkás szeletekre szelve is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is