Elkészítése
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mézet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk, végül hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük a masszát.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd négyzetekre vágjuk.
A mázhoz a vajat, a porcukrot és a kakaóport egy lábasban összeolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, és alacsony lángon folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg a vaj teljesen elolvad és az összetevők sima állagúvá válnak. Ezután belekeverjük a rumot vagy a rumaromát.
A tésztakockákat egyenként belemártjuk a kakaós mázba, majd azonnal meghempergetjük a kókuszreszelékben. Az elkészült kókuszkockákat hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Légmentesen zárható dobozban sokáig friss marad.
