Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál langyos méz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg finomliszt

A bevonat

  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej vagy víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez

  • 20 dkg baracklekvár

A kókuszkrémhez

  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, majd a töltésig félretesszük.

A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A simára kevert masszát egy 20*30 cm-es kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra téve kihűtjük.

A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport.

A kihűlt tésztát kb 4*4 cm-es kockára vágjuk, majd a kakaós mázba forgatjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves habózsákba töltött kókuszkrémmel díszítjük, végül befedjük a tetejével.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkocka-sargabaracklekvarral-es-kokuszkremmel/