Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkrémes csokoládészelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2x4 db tojás
  • 2x3 evőkanál finomliszt
  • 2x2 evőkanál kakaópor
  • 2x4 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor (fele-fele a két piskótához)

Kókuszos krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Csokoládékrém

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez

  • csokidara
  • kókuszreszelék
  • csokoládéforgács

Elkészítése

A megadott hozzávalókból két kakaós piskótát sütünk. A 4 tojást 4 evőkanál cukorral kb. 10 perc alatt habosra verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a fél csomag sütőporral, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. Egy 32×22 cm-es tepsibe simítjuk, és 150 fokon tűpróbáig sütjük. A második piskótát ugyanígy készítjük el.

A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk, majd beletördeljük az étcsokoládét, és simára keverjük. Nem kell forralni, csak addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Ha kész, hűlni hagyjuk, és rövid időre a hűtőbe is tehetjük.

A kókuszos krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingkeveréket, és folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint és a kókuszreszeléket.

Az egyik piskótalapot megkenjük a csokoládékrémmel, majd egyenletesen elosztjuk rajta a kókuszos krém kétharmadát. Rátesszük a másik piskótalapot, és a tetejére simítjuk a maradék kókuszos krémet.

Díszítésként megszórjuk csokidarával, csokiforgáccsal és kókuszreszelékkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-csokoladeszelet/