Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkrémes keksztekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kekszes réteghez

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 dl fekete kávé
  • rum
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin (vagy vaj)
  • 10 dkg kókuszreszelék

A rudak szórásához

  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése

Kekszes réteg elkészítése:

A kekszes réteg hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma gombócra osztjuk.

Krém elkészítése:

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, miközben simára keverjük. Az egészet közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt krémbe keverjük a margarint, ízlés szerint rummal ízesítjük, majd alaposan kihabosítjuk.

A sütemény összeállítása:

Az egyik kekszes gombócot kókuszreszelékkel megszórt, vizes konyharuhára vagy folpackra helyezzük. A gombócot sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk (a sodrófát enyhén bevizezhetjük, hogy ne ragadjon). A tésztát a krém felével egyenletesen megkenjük, majd a konyharuha vagy folpack segítségével szorosan feltekerjük.

Ugyanezt a folyamatot a másik tésztagombóccal is megismételjük.

A kész rudakat hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap eltávolítjuk a folpackot, és a rudakat éles késsel vékony szeletekre vágjuk.

Frissen, hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-keksztekercs/