Kekszes réteg elkészítése:
A kekszes réteg hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma gombócra osztjuk.
Krém elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, miközben simára keverjük. Az egészet közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt krémbe keverjük a margarint, ízlés szerint rummal ízesítjük, majd alaposan kihabosítjuk.
A sütemény összeállítása:
Az egyik kekszes gombócot kókuszreszelékkel megszórt, vizes konyharuhára vagy folpackra helyezzük. A gombócot sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk (a sodrófát enyhén bevizezhetjük, hogy ne ragadjon). A tésztát a krém felével egyenletesen megkenjük, majd a konyharuha vagy folpack segítségével szorosan feltekerjük.
Ugyanezt a folyamatot a másik tésztagombóccal is megismételjük.
A kész rudakat hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap eltávolítjuk a folpackot, és a rudakat éles késsel vékony szeletekre vágjuk.
Frissen, hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!