Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos sütik

Sütemény receptek

Kókuszkrémes mézes szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 1 púpos kk szódabikarbóna 1 csipet só 20 dkg porcukor 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor 5 dkg margarin 4 jó ek méz 2 közepes tojás Töltelékhez: 4 púpos ek liszt 5 dl tej 20 dkg margarin 15 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék Tetejére: 10 dkg étcsokoládé 2 ek étolaj Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 púpos kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 4 jó ek méz
  • 2 közepes tojás

Töltelékhez:

  • 4 púpos ek liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj


Elkészítése:

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró margarint és mézet.

Összedolgozzuk (ha kicsit morzsalékos, kevés tejjel lazíthatjuk), három egyenlő részre osztjuk.

Lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 30*20cm nagyságúra elnyújtjuk és sütőpapírra téve, tepsi hátán, 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Addig a krémet is elkészítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és sűrűre főzzük.

Amíg kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral.

Majd a két részt összekeverjük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.

Egy lapot lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül a sort a harmadik lappal zárjuk. A tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Legalább egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.

[box style=”info”]Régebben féltem ilyen lapokra nyújtós sütit készíteni, de egyáltalán nem nehéz és csak egyszer kell kipróbálni. Utána már minden félelem elszáll. A lapok, ha kihűlnek kemények, de a krémtől csodásan megpuhulnak és remekül szeletelhető süteményt kapunk. A családnak nagyon ízlett.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is