Elkészítése
A piskóta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét egy nagy tálba, a sárgákat pedig egy külön pohárba tesszük. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vizet, a kakaóport, a sütőport és végül a lisztet.
A masszát egy 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. Kb. 20-30 percig sütjük, de érdemes ránézni, mert a sütési idő eltérhet sütőtől függően. A közepébe szúrt villával vagy hústűvel ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.
A krém elkészítése
A pudingporokat a tejben cukor nélkül felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Mindkét lapot megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük a lapokat.
A teteje
A csokoládét és a vajat vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.
A kész süteményt szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

