Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkrémes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 16 dkg rétesliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor

Krémhez

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A piskóta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét egy nagy tálba, a sárgákat pedig egy külön pohárba tesszük. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vizet, a kakaóport, a sütőport és végül a lisztet.

A masszát egy 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. Kb. 20-30 percig sütjük, de érdemes ránézni, mert a sütési idő eltérhet sütőtől függően. A közepébe szúrt villával vagy hústűvel ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.

A krém elkészítése

A pudingporokat a tejben cukor nélkül felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Mindkét lapot megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük a lapokat.

A teteje

A csokoládét és a vajat vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.

A kész süteményt szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-piskota/