Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkrémes piskótatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 4 dl tej
  • 4 dkg rétesliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum

Valamint

  • 20 dkg eperlekvár
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tojássárgájához forgatjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport (ha szükséges, habfixálóként) összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.

A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (kb. 30×40 cm) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában három egyenlő részre vágjuk.

Krém:

A tejet egy lábosba öntjük, majd csomómentesre keverjük benne a réteslisztet és a kókuszreszeléket. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. Amikor a főzött krém kihűlt, a vajas keveréket hozzáadjuk, és simára keverjük.

Összeállítás:

Az első piskótalapot megkenjük eperlekvárral, majd a krém egyharmadával. Ezt megismételjük a második és harmadik lappal is. A legfelső rétegre a maradék krémet simítjuk.

A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és olvasztott csokoládéval, valamint kevés olvasztott eperlekvárral díszítjük. A tortát tálalás előtt legalább 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-piskotatorta/