Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tojássárgájához forgatjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport (ha szükséges, habfixálóként) összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.
A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (kb. 30×40 cm) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában három egyenlő részre vágjuk.
Krém:
A tejet egy lábosba öntjük, majd csomómentesre keverjük benne a réteslisztet és a kókuszreszeléket. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. Amikor a főzött krém kihűlt, a vajas keveréket hozzáadjuk, és simára keverjük.
Összeállítás:
Az első piskótalapot megkenjük eperlekvárral, majd a krém egyharmadával. Ezt megismételjük a második és harmadik lappal is. A legfelső rétegre a maradék krémet simítjuk.
A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és olvasztott csokoládéval, valamint kevés olvasztott eperlekvárral díszítjük. A tortát tálalás előtt legalább 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.