Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkrémes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 dl tej (kb)

A krémhez

  • 4,5 dl tej
  • 4,5 evőkanál finomliszt
  • 2,5 teáskanál vaníliakivonat
  • 7,5 evőkanál porcukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék

A tetejére

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Krémes töltelék elkészítése:

Első lépésként készítsük el a kókuszos krémet, mert annak hűlnie kell. Egy tálban keverjük simára a lisztet a tejjel, majd adjuk hozzá a kókuszreszelék felét. Folyamatos keverés közben főzzük sűrűre. Amint kihűlt, ízesítsük vaníliával és cukorral, majd dolgozzuk el benne a vajat és az többi kókuszreszeléket.

Tészta előkészítése:

Egy tálban gyúrjuk össze a tészta összetevőit, annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen a massza. Osszuk kettő egyenlő részre. Egy enyhén porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki mindkét részt 20*30 cm-es méretűre.

Rétegezés:

Egy tepsibe helyezzük az első tésztalapot. Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tegyük rá a következő tésztalapot. A maradék krémet kenjük rá, majd vonjuk be a csokimázzal.

Csokoládémáz:

Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét az olajjal, majd kenjük meg vele a sütemény tetejét.

Helyezzük a desszertet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a máz megdermedjen. Miután kellőképpen lehűlt, vágjuk kisebb kockákra és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-szelet-2/