Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta készítése: Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverővel kb. 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 3/4 részét beleöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a piskóta megemelkedik (félkész állapot). Ekkor kivesszük a sütőből, és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.05.

Tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítése

Tészta készítése:

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverővel kb. 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 3/4 részét beleöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a piskóta megemelkedik (félkész állapot). Ekkor kivesszük a sütőből, és a kakaóporral elkevert maradék tésztát rácsepegtetjük. A sütit visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

A sütőből kivéve a még meleg piskótát egy nedves konyharuhába tekerjük, hogy formáját megtartsa, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A pudingport és a lisztet egy tálban elkeverjük, majd a tejjel, porcukorral és vaníliás cukorral csomómentesre keverjük. A keveréket felfőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni.

Amikor a krém kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk.

Tekercs összeállítása:

A kihűlt piskótát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.

Bevonat készítése:

Egy lábasban a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd 1-2 perc alatt melegítjük. A mázat a tekercsre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A tekercset kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is