Elkészítése
Tészta készítése:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverővel kb. 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 3/4 részét beleöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a piskóta megemelkedik (félkész állapot). Ekkor kivesszük a sütőből, és a kakaóporral elkevert maradék tésztát rácsepegtetjük. A sütit visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
A sütőből kivéve a még meleg piskótát egy nedves konyharuhába tekerjük, hogy formáját megtartsa, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A pudingport és a lisztet egy tálban elkeverjük, majd a tejjel, porcukorral és vaníliás cukorral csomómentesre keverjük. A keveréket felfőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krém kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk.
Tekercs összeállítása:
A kihűlt piskótát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.
Bevonat készítése:
Egy lábasban a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd 1-2 perc alatt melegítjük. A mázat a tekercsre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
A tekercset kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.

