Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszkrémes tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 dl tej
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 12,5 dkg margarin

A bevonáshoz

  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Tészta készítése:

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverővel kb. 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 3/4 részét beleöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a piskóta megemelkedik (félkész állapot). Ekkor kivesszük a sütőből, és a kakaóporral elkevert maradék tésztát rácsepegtetjük. A sütit visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

A sütőből kivéve a még meleg piskótát egy nedves konyharuhába tekerjük, hogy formáját megtartsa, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A pudingport és a lisztet egy tálban elkeverjük, majd a tejjel, porcukorral és vaníliás cukorral csomómentesre keverjük. A keveréket felfőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni.

Amikor a krém kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk.

Tekercs összeállítása:

A kihűlt piskótát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.

Bevonat készítése:

Egy lábasban a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd 1-2 perc alatt melegítjük. A mázat a tekercsre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A tekercset kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-tekercs/