Elkészítése
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük a masszát. A tésztát kivajazott, körülbelül 25×35 cm-es tepsibe öntjük, majd egyenletesen rákarikázzuk a meghámozott banánokat. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a sütemény sül, előkészítjük a krémet. A tojást, a cukrot, a lisztet és a tejet vízgőz felett keverjük simára, ügyelve rá, hogy a víz csak gyöngyözzön, ne forrjon erősen. Amikor a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket. Kissé hűlni hagyjuk, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet. Tálalás előtt érdemes jól behűteni.
