Elkészítése
Tészta elkészítése
Egy 30×20 cm-es teflonbevonatú tepsit kivajazunk, lisztezünk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel kb. 20 perc alatt kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
Sütés
A masszát a tepsibe öntjük, és a félbevágott, lisztbe mártott barackokat elrendezzük rajta úgy, hogy a sütés után 8 egyenletes négyzetet kapjunk, mindegyik közepén egy barackkal. 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Befejezés és tálalás
A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk, majd négyzetekre vágjuk. Azonnal tálaljuk, mert a barack melegen könnyen romlik, hűtve pedig a tészta keményedésre hajlamos.
Tipp
Ha különlegessé tennénk, a barackokat megszórhatjuk kevés fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal, így még frissebb ízvilágot kapunk. A sütemény frissítő itallal, például jeges teával kínálva nyári délutánokon is tökéletes.
